2021-10-29 08:09:05• hírek • Szatmár.ro

Jótékony gesztussal segíti a megyénk kórházait a koronavírus elleni harcban a Szatmári Páciensek Kollégiuma

Altfatter Tamás prefektus csütörtökön a Szatmári Páciensek Kollégiumának vezetőivel, dr. Berkő Bogdan elnökkel és Boldea Raluca alelnökkel találkozott.

A nonprofit szervezet úgy döntött támogatja megyénk azon kórházait, amelyek a koronavírus elleni küzdelem frontvonalában harcolnak a betegek életéért. Így az elmúlt napokban többek között nagy mennyiségű FFP3-as védőmaszkot és egyéb egészségügyi felszereléseket adományozott úgy a megyei kórháznak, mind a tüdő- és a nagykárolyi városi kórháznak is.



A csütörtöki találkozó alkalmával a szervezet vezetői elmondták, további egészségügyi felszerelésekkel is szeretnék támogatni a szatmári kórházakat, többek között tervben van egy hidraulikus hordágy beszerzése is, amit szintén szeretnének adományként felajánlani.

A találkozó második részében dr. Berkő Bogdan ismertette a prefektussal saját jótékony kezdeményezését is, melynek neve: „Egy egészséges mosoly a gyerekekért”. Ennek keretében ingyenes fogászati ellátást kínál Szatmár megye gyermekei számára, szociális helyzettől függetlenül. A kezdeményezés költségeit jelenleg az említett nonprofit szervezet biztosítja, és jelenleg mintegy 250 gyermek vesz részt a programban. Természetesen azok, akik szeretnék anyagilag támogatni a kezdeményezés sikerét, megtehetik.

Altfatter Tamás prefektus a találkozó végeztével a szatmáriak nevében mondott köszönetet az szervezet munkájáért, úgy a nemes felajánlásért, mind gyermekek szájhigiéniájára való odafigyelésért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: